Het piepkleine Edgemont boort momenteel in British Columbia naar een mogelijk groot koper-goud systeem. Asymmetrischer dan dit wordt het niet.

Edgemont Gold ging in mei vorig jaar naar de Canadese beurs op basis van het Dungate koper-goud project in British Columbia, Canada. Sindsdien verdrievoudigde het bedrijf het aantal concessies op dit project en voerde het diverse geochemische en geofysische studies uit.

Dit werk bracht een groot porphyry boordoel in kaart met een lengte van 1,2 km, waarbij de verschillende geofysische technieken, Magnetics & IP, positief met elkaar correleren én met het gevonden goud en koper in bodemmonsters. 

Daarnaast blijkt uit de beschrijving van de enige diepe boring op het project, uit 1975, dat er chalcopyriet, een belangrijke koper-erts mineraal, in overvloed in de boorkern zat. De koper- en goud waarden van dit gat zijn onbekend.

Porphyries zijn de grootste bron van koper erts wereldwijd en zijn vaak grote systemen. De uitdaging bij porphyries is om de economische drempel te halen. De meest recente, in het oog springende porphyry ontdekking in British Columbia was van GT Gold, uit 2018. Mijnbouw-gigant Newmont slokte GT Gold drie jaar na de ontdekking op voor ruim C$ 300 mln

Dit jaar ontving Edgemont een meerjarige boorvergunning en begin deze maand begon het zes gaten tellende boorprogramma:

Het project is gunstig gelegen, op 6 km van een stadje (Houston), toegankelijk met de 4×4 en het hele jaar door werkbaar. Het volgende boorprogramma, indien de resultaten van het lopende boorprogramma dit rechtvaardigen, kan hierdoor volgend jaar januari al beginnen. 

Aan het roer van Edgemont staan Stuart Rogers (CEO) en geoloog Joseph Campbell. Die laatste is bekend van de Meliadine goudontdekking in Nunavut, Canada, dat nu in eigendom is van goudproducent Agnico-Eagle. Het management houdt 17% van de aandelen.

Tijdens een recente online conferentie liet de CEO weten dat het bedrijf bij het derde gat is en dat zij tot nu toe de juiste indicaties zien van een gemineraliseerd systeem (vanaf 6:44:37). 

De situatie kan bijna niet asymmetrischer dan bij Edgemont: een bedrijf van nog geen C$ 4 mln marktkapitalisatie dat naar honderden miljoenen, zo niet miljarden, ponden koper op zoek is, met ook kans op goud. We weten later dit jaar al of het hen is gelukt, of dat ze dichterbij zijn gekomen, aangezien het bedrijf midden in een boorprogramma zit. Kortom: een interessante toevoeging aan een portefeuille van drill specs.

Edgemont Gold

Aandelenprijs: C$ 0,15
Uitstaande aandelen: 26,1 mln 
Volledig verwaterd: 35,2 mln
Marktkapitalisatie: C$ 3,9 mln
Cash: ~C$ 2,4 mln
Bedrijfswaarde: C$ 1,5 mln

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Edgemont Gold op het moment van publiceren