Kingfisher Metals is een nieuwkomer met ambitieuze geologen en grote, kansrijke projecten in British Columbia, Canada. De boor gaat volgende maand al draaien.

Kingfisher Metals is opgericht door Dustin Perry en David Loretto: twee jonge exploratie-geologen die sinds 2019 een indrukwekkend land pakket vergaarden in British Columbia, Canada. Sinds maart van dit jaar staat Kingfisher aan de beurs.

De twee voornaamste projecten, 100% in eigendom, zijn Goldrange in Zuid-BC en Ecstall aan de Noordkust van BC.

Het Goldrange project heeft een omvang van 367 km2 en ligt vrij afgelegen, op circa 2.000m hoogte. Er is flinke bosbouw activiteit, plus de bijbehorende weggetjes, maar de toegang tot het project is per helikopter. Het werkseizoen is van mei tot en met oktober. 

Historisch grondwerk liet significante gemineraliseerde clusters zien op het project, maar dit is gek genoeg nooit opgevolgd met boringen. Kingfisher zoomde vorig jaar op de Cloud Drifter trend in en verbeterde het profiel hiervan. Van de 134 genomen steenmonsters op de over een lengte van 3 kilometer gemineraliseerde Cloud Drifter trend was de gemiddelde goud graad 6,3 gram per ton, met uitschieters tot 128,9 g/t. Dit is op onderstaand plaatje te zien, waarbij de bodem- en steenmonsters op de topografie van Cloud Drifter worden geprojecteerd:


Aan de hand van een “rugzak-boor”, op onderstaand plaatje te zien, heeft Kingfisher ook al onder de monsters kunnen kijken en dit leverde een interval op van 6,9 meter tegen gemiddeld 10,8 g/t Au:


De aangetroffen padvinder-elementen, zoals arseen, antimoon en tellurium, bevestigen het exploratie-model. Kingfisher ziet in de structurele geologie overeenkomsten met de historische Bralorne goudmijn, 150km ten Zuidoosten van Goldrange. Uit Bralorne zijn 4,2 mln ounces goud gekomen tegen een gemiddelde goudgraad van maar liefst 17,7 gram.

De enorme omvang van de soil anomaly verhoudt zich qua omvang en goud graad gunstig ten opzichte van de voetafdruk van andere goud ontdekkingen in het Westen van Noord-Amerika, zoals de Coffee ontdekking in de Yukon, het Canadese territorium ten Noorden van BC:


Kaminak Gold, de ontdekker van Coffee, is in 2016 overgenomen door goudproducent Goldcorp (nu: Newmont) voor C$ 520 mln, toen er 3 mln ounces in kaart waren gebracht. Deze ontdekking kwam tot stand door gaten in de soil anomaly te boren.

Volgende maand begint het boorprogramma op Goldrange met een geschatte omvang van 5.000 meter

Ecstall is een VMS district, waarbij VMS staat voor Vulkanogene Massieve Sulfide ertsafzettingen: een belangrijke wereldwijde bron voor zowel edel- als basismetalen. In tegenstelling tot andere VMS districten aan de Westkust van Noord-Amerika is het 284 km2 grote Esctall project nog nauwelijks onderzocht, voor het laatst in de 80’er jaren, waarbij er slechts voor 3.800 meter aan boringen zijn gedaan.
 


Kingfisher toonde in 2019 al aan dat er nog genoeg te ontdekken is op Ecstall. Van de 40 doelen in kaart gebracht door een geofysisch (VTEM) programma heeft het bedrijf nog maar één opgevolgd op de grond, maar dit leverde wel gelijk de vondst van een gossan op met koper graden van tot wel 3%. Deze gossan was in de jaren ‘80 nog bedekt met sneeuw, maar is door de opwarming van de aarde nu dus zichtbaar. Een gossan kan een aanwijzing zijn voor een ertsafzetting op diepte. Kingfisher gaat Ecstall dit jaar verder brengen door middel van aanvullend (geofysisch) onderzoek, zodat dit project in 2022 boorklaar is.

De kas is met circa C$ 9 mln goed gevuld. Recent haalde het bedrijf nog C$ 4,6 mln op rond het huidige koersniveau. De geologen zijn dus niet alleen goed in hun vak (volgens ons), maar hebben ook toegang tot de kapitaalmarkt en weten het bedrijf voor het voetlicht te brengen.

We denken dat (het team van) Kingfisher goede papieren heeft voor de volgende ontdekking in het mineraalrijke BC. Is het niet op Goldrange, dan volgend jaar op Ecstall, of uiteindelijk op een ander project. 

Kingfisher Metals

Aandelenprijs: C$ 0,54
Uitstaande aandelen: 77,8 mln 
Volledig verwaterd: 122,5 mln
Marktkapitalisatie: C$ 42,0 mln
Cash: ~C$ 9 mln
Bedrijfswaarde: C$ 33.0 mln

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Kingfisher Metals op het moment van publiceren