Het nieuwe project van Prosper Gold kent een hele hoge concentratie goudkorrels en is geologisch interessant. De volgende hooggradige goud ontdekking nabij een vermaard goudkamp?


Prosper Gold is in 2012 opgericht door CEO Peter Bernier en geoloog Dirk Tempelman-Kluit nadat zij hun vorige bedrijf, Richfield Ventures, voor C$ 550 miljoen hadden verkocht aan New Gold.

Deze succesvolle verkoop was het gevolg van een grote goud ontdekking in British Columbia, Canada, genaamd Blackwater. Dit project, inmiddels in eigendom van Artemis Gold, heeft een goudreserve van maar liefst 8 mln ounces. Artemis heeft momenteel een marktkapitalisatie van C$ 743 mln.

Essentieel in de ontdekking van Blackwater door Bernier en Tempelman-Kluit was de analyse van de goudkorrels in het bodemoppervlak. Dit is goed te zien in onderstaand plaatje, waarbij de concentratie van goudkorrels naar de Blackwater ontdekking leidde. Des te groter het rode bolletje, des te meer goudkorrels:



De goudkorrels zijn geërodeerd van brongesteente en door het ijs getransporteerd:

De vorm van de goudkorrels zijn van belang. Door het ijstransport kunnen de korrels van ver komen. Des te langer de reis voor de korrels des te gepolijster de vorm. Kortom, we willen ongerepte goudkorrels zien.

Prosper Gold’s nieuwe Canadese project, genaamd Golden Sidewalk, in Ontario, Canada, voldoet aan beide criteria voor de aanwezigheid van een goudafzetting. 

Ten eerste zit het project tjokvol goudkorrels. Zo vond monster UC-13 maar liefst 882 goudkorrels met een goud concentratie van 110,8 gram per ton (ruim 3 troy ounces).

Ten tweede waren 100% van deze korrels ongerept: 

De “Golden Corridor” is een 5 kilometer lange geologische structuur die op onderstaand plaatje te zien is aan de rode stippellijn, de unconformity, en dan in het bijzonder de zwarte stippellijnen, de lineament:



De hoge concentratie goudkorrels, de roze driehoekjes, vallen mooi samen met beide geologische kenmerken. De meeste grote goud ontdekkingen zijn het gevolg van structureel complexe geologische omgevingen. Het project ligt nabij het bekende Red Lake goudkamp, waar 94% van de historische hooggradige goudproductie in de nabijheid van een regionale unconformity plaats vond.

Tevens zien we op bovenstaand plaatje dat de gemineraliseerde corridor wellicht nog doorloopt naar het Zuidoosten. Prosper voert momenteel aanvullend geofysisch onderzoek uit om dit verder in kaart te brengen.

Kortom de Golden Corridor schreeuwt om een boorprogramma en dat is precies wat Prosper volgende maand gaat doen. De kas is met C$ 7,5 mln goed gevuld en de CEO kocht recentelijk flink aandelen bij in de markt. Insiders houden ruim 11% van de aandelen. 

De laatste grote hooggradige goud ontdekking in Red Lake was in 2018 van Great Bear Resources. Dit aandeel is 30 keer over de kop gegaan sindsdien en is inmiddels ruim C$ 900 mln waard. Hopelijk het voorland van Prosper.

Prosper Gold

Aandelenprijs: C$ 1,54
Uitstaande aandelen: 20,9 mln
Volledig verwaterd: 32,7 mln
Marktkapitalisatie: C$ 32,2 mln
Cash: ~C$ 7,5 mln
Bedrijfswaarde: C$ 25,0 mln

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Prosper Gold op het moment van publiceren