Puma gaat deze zomer voor het eerst boren op een lange hooggradige goud trend in New Brunswick. De geofysische en geochemische resultaten van het werk tot nu toe lijnen bijna perfect met elkaar op. Kortom: een mooie drill spec.

Puma’s voornaamste project heet Triple Fault en ligt in New Brunswick, Canada. Dit project beslaat 27.000 hectare, vorig jaar vergaard door middel van meerdere transacties.

Triple Fault kent slechts een beperkt aantal historische boorgaten. Het beste gat, uit 2008, had een interval van 2,8 meter tegen gemiddeld 11,2 gram goud per ton gesteente.

De focus van eerdere operators lag op de Williams Brook Trend. Puma bracht echter sinds zijn acquisitie een complete nieuwe goud trend in kaart, genaamd O’Neil.

Op de O’Neil goud trend vond Puma vorig jaar veel (zichtbaar) goud in afgravingen (trenches) en in gesteente met graden tot 241 gram goud per ton gesteente. 

We hebben hier niet te maken met sporadische, discontinue vondsten. Zo laat de Lynx Zone over een trench lengte van 75 meter hele mooie goud graden zien. Deze consistentie geeft ons meer vertrouwen dat dergelijke goudwaardes te repliceren zijn met boringen:


Recent geofysisch onderzoek wijst op een kansrijke trend over een lengte van 7 kilometer in totaal. Dat is goed te zien op onderstaand plaatje, waar een duidelijk contact te zien is tussen een hoge en een lage magnetische respons. Dit contact, in combinatie met een breuk in het gesteente, een fault, kan voor een afzetting van mineralisatie hebben gezorgd. Het contact valt ook samen met het gevonden goud:


Puma handelt naar ons idee onder de radar, vanwege de zetel in het Franstalige Québec en de lage marktkapitalisatie. Dit kan na het aanstaande, volledige gefinancierde, boorprogramma snel veranderen.

Puma Exploration

Aandelenprijs: C$ 0,23
Uitstaande aandelen: 76,2 mln 
Volledig verwaterd: 114,9 mln
Marktkapitalisatie: C$ 17,5 mln
Cash: ~C$ 2 mln
Bedrijfswaarde: C$ 15,5 mln

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Puma Exploration op het moment van publiceren