Het bedrijf Goldquest Mining wordt geleid door Bill Fisher. Voor GoldQuest was Fisher als bestuurder actief betrokken bij Aurelian Resources, dat tien jaar geleden een spectaculaire ontdekking deed in Ecuador. Dit project werd in 2008 uiteindelijk verkocht voor $ 1,2 miljard aan mijnbouwer Kinross. Tevens stond begin jaren 2000 het bedrijf GlobeStar Mining onder zijn leiding. Gedurende deze periode bouwde hij een koper-goud mijn in de Domicaanse Republiek, die uiteindelijk voor $ 186 miljoen werd verkocht.

In de zomer van 2012 had hij wederom succes, nu met GoldQuest Mining. Dit bedrijf, actief in de Dominicaanse republiek, deed een grote goud-koper ontdekking op haar Romero project. In amper anderhalf jaar tijd groeide Romero uit van concept naar 3,2 miljoen ounces goud equivalenten. In de jaren die hierop volgden werden twee economische studies (PEA) uitgebracht, waarvan de meest recente in april 2015 werd vrijgegeven. De uitkomst was positief met de volgende kernpunten:

  • Initiële kosten van het bouwen van de mijn worden geschat op $ 143 miljoen
  • Terugverdientijd van deze bouwkosten wordt geschat op 2,7 jaar met een levensduur van 9 jaar
  • Netto contante waarde van het project, uitgaande van een discount van 6% en een goudprijs aanname van $ 1.225, wordt geschat op $ 219 miljoen met een rentabiliteit van 34%:

Schermafdruk 2016-02-15 14.19.49

Positie PPM
Begin november 2015 nam het Plethora Precious Metals Fund een deel van de financiering van GoldQuest Mining op. Hierbij verkreeg het fonds aandelen op C$ 0,11 en 3 jaars warrants met een uitoefenprijs van C$ 0,18. Deze stukken zijn niet verhandelbaar tot en met 7 maart van dit jaar. De huidige koers van Goldquest is C$ 0,165:

goldquest 12 feb 2015

Vooruitzichten
Goldquest Mining werkt momenteel aan een Pre Feasibility Study (PFS) om het mijnbouwplan gedetailleerder uit te werken. De resultaten van deze studie verwacht het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar. Tevens is GoldQuest hoopvol dat er meerdere rijke goud-koper afzettingen te vinden zijn op haar bijna 4.000 hectare tellende concessie en het bedrijf is hier momenteel actief naar op zoek.

Conclusie
De huidige marktwaardering van C$ 26 miljoen of C$ 8 per ounce goud in de grond doet naar onze mening geen recht aan:

a.) De kwaliteit van het management team
b.) De economische haalbaarheid van de gevonden goud-koper afzetting
c.) Het exploratiepotentieel van het project

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Goldquest Mining en geen positie in overig genoemde fondsen op het moment van publiceren