Het fonds volgt Latin American Minerals al jaren vanwege de goudpotentie van het Paso Yobai project in Paraguay. In het verleden haalde het bedrijf hier al eens een boorkern naar boven met een interval van 3,3 meter met gemiddeld 108 gram per ton gesteente. Het bleef echter bij een paar ondiepe boorgaten, vanwege geldproblemen door een kleine mijnoperatie op het project. Het potentieel op diepte is tot op heden dus onontdekt, terwijl hier naar verwachting juist de grote goudafzettingen liggen. Wij worden in deze visie bevestigd door Dr. Jeff Hedenquist, een vermaarde geoloog, gespecialiseerd in epithermal goudsystemen.

Schermafbeelding 2016-08-09 om 13.16.28

Outlook

Latin American Minerals gaat de komende maanden de aanbevelingen van de ingenieurs voor de kleine mijnoperatie overnemen. De vorige operators bewerkten het goudhoudende gesteente direct met chemicaliën, maar door de aanwezige klei werd het winningspercentage veel te laag voor een rendabele operatie. Dat klei wordt er in de nieuwe operatie eerst afgespoten, simpel gezegd.
Daarnaast start het boorprogramma in augustus. Belangrijk is dat wij voor dit boorprogramma niet afhankelijk zijn van het wel of niet slagen van de kleine mijnoperatie, vanwege de grote opbrengst van de recente financiering. Ons interesseert primair dit boorprogramma en het potentieel van afzettingen van miljoenen ounces goud.

Conclusie
De balans en de aandelenstructuur is opgeschoond, het gros van het vorige management is vervangen en er is genoeg geld opgehaald om eindelijk een flink boorprogramma op te kunnen starten. We hebben hier jaren op moeten wachten en het Plethora Precious Metals Fund is nu perfect gepositioneerd om dit boorprogramma met mogelijk een hoge impact af te wachten. De koers is al meer dan verdrievoudigd sinds het afronden van de meest recente financiering op C$ 0,10. Een positieve kasstroom uit de kleine mijnoperatie kan nog voor een leuke bonus zorgen en kan de nood voor toekomstige financieringen wegnemen.

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Latin American Minerals op het moment van publiceren