Prosper Gold is een bedrijf dat is opgericht nadat CEO Peter Bernier en geoloog Dirk Tempelman-Kluit hun vorige bedrijf, Richfield Ventures, voor C$ 550 miljoen hadden verkocht aan New Gold. Waar de afgelopen jaren de focus lag op een koper-goud afzetting (het Star project) in British Columbia, is deze begin dit jaar verschoven naar een zeer hoogwaardige historische mijn midden in het Kirkland Lake goudkamp. Deze Ashley mijn heeft in de jaren ‘30 van de vorige eeuw 50.000 ounces goud tegen 10 gram per ton geproduceerd uit een dunne kwarts ader. Na de sluiting in 1936 heeft het project geen significante exploratie meer gezien, tot begin dit jaar.

Award_Winning_Team
Pete Bernier & Dirk Tempelman-Kluit met de H.H. “Spud” Huestis Award Excellence in Prospecting and Mineral Exploration

Er al veel vooruitgang geboekt, ondanks dat Prosper Gold het project nog maar enkele maanden in bezit heeft. Zo zijn er ruim 6.000 zogenaamde soil samples genomen. Hierbij wordt met een handboor een proefmonster aarde naar boven gehaald en opgestuurd voor analyse door een laboratorium. Deze proefmonsters kunnen een indicatie geven waar gemineraliseerd gesteente zich bevindt aangezien aarde niets meer is dan geërodeerd gesteente en/of organisch materiaal. De eerste resultaten geven aan dat er een gebied van 1.750 meter lang en 300 tot 800 meter breed verrijkt is met goud. Dit gebied valt samen met geofysisch interessante indicatoren.

Begin september is het bedrijf gestart met het boortesten van de theorie dat de historische Ashley mijn niet slechts bestond uit een hoogwaardige kwartsader maar deel uit maakte van een veel groter gemineraliseerd systeem. Een analogie die het bedrijf zelf gebruikt is de 20km naar het oosten liggende Young-Davidson mijn van Alamos Gold.

Outlook
Prosper Gold is zeer recentelijk begonnen met een boorprogramma van 7.500 meter. De eerste resultaten van dit boorprogramma zullen waarschijnlijk gedurende de maand oktober naar buiten worden gebracht. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden voldoende gefinancierd om een dergelijk programma te kunnen bekostigen.

Conclusie
Peter Bernier en Dirk Tempelman-Kluit hebben het model dat hun vorige bedrijf, Richfield Ventures, zeer succesvol maakte wederom toegepast op Prosper Gold. Ook het Blackwater project van Richfield Ventures begon, net als Ashley, als hoogwaardige kwartaders. De Blackwater eindigde als een goudveld met meer dan 7 miljoen ounces goud ten tijde van de verkoop. Wij denken dat er een gerede kans is op een vergelijkbare ontdekking door Prosper Gold.

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Prosper Gold op het moment van publiceren