Terrax Minerals is een exploratiebedrijf actief in de Nortwest Territories in het hoge noorden van Canada. Joseph Campbell is niet onbekend met exploratie rond deze breedtegraad, als project manager van het, uiteindelijk overgenomen, bedrijf Comaplex. Bij dit bedrijf, op het Meliadine project, heeft hij al veel succes gekend.

Mede dankzij deze successen en de veelbelovende landpositie van Terrax was het bedrijf vorig jaar in staat Osisko Royalties als belangrijkste investeerder in het bedrijf te strikken. Zie ook de blog van september vorig jaar. Het belangrijkste project van Terrax, Northbelt, ligt direct ten noorden van de historisch afgegraven ondergrondse mega mijnen, Con en Giant. Deze twee mijnen waren gezamenlijk goed voor ruim 13 miljoen ounces goud. Op het Northbelt project van Terrax is historisch veel geboord met veelbelovende resultaten, de vorige eigenaar ging echter failliet na een mislukt mijnbouw avontuur in Québec. Hierdoor kon Terrax in 2013 voor een relatief zachte prijs van $211.000 het volledige project (35 km2) overnemen.

Na de overname is Terrax begonnen met een groot regionaal exploratieprogramma, aangezien de historisch geboorde zones niet groot genoeg waren voor een mijn. Begin dit jaar plukte het bedrijf voor het eerst echt de vruchten van dit werk met de ontdekking van de Mispickel zone. Deze zone lijkt een stuk beter gemineraliseerd dan de tot dusver gevonden zones. Recente boringen geven spectaculaire resultaten als 212 gram per ton goud over 2,2 meter. Wat verder voor de Mispickel spreekt is dat alle boringen tot nu toe ondiep zijn geweest met de diepste intersectie op een diepte van ongeveer 100 meter.

mispickel

Vooruitzichten

Met het geld dat het bedrijf heeft opgehaald heeft Terrax C$ 5 miljoen in kas. Dit geeft het bedrijf genoeg slagkracht om agressief door te blijven boren op de Mispickel de komende kwartalen.

Conclusie

Terrax Minerals is in onze ogen goed gepositioneerd om een hoogwaardige ontdekking te doen op het Nortbelt project. De eerste indicaties van de Mispickel zijn in ieder geval veelbelovend en het team achter Terrax heeft genoeg ervaring om een dergelijke ontdekking verder uit te bouwen tot een mijnbare afzetting.

Disclaimer: PPM heeft een longpositie in Terrax Minerals op het moment van publiceren