Douwe van Hees

Fondsbeheerder
Douwe van Hees (1986) houdt zich sinds 2008 bezig met het investeren in zorgvuldig geselecteerde junior mijnbouwbedrijven. Tijdens zijn werkzaamheden bij een junior exploratiebedrijf in Canada in 2010 heeft hij zijn kennis ten aanzien van deze industrie kunnen uitbreiden. Daarnaast is hij een geregeld bezoeker van mijnbouwconferenties en –projecten. Tot zijn aantreden als adviseur voerde hij zijn werkzaamheden uit ten behoeve van zijn eigen kapitaal, waarbij hij betrokken was bij enkele tientallen financieringen. Sinds eind 2013 is hij zich echter actief gaan bezighouden met het Plethora Precious Metals Fund als adviseur. Eind 2014 is Douwe benoemd tot beheerder van het fonds.
Peter Vermeulen (1979) haalde in 2007 een doctoraalbul economie aan de Rijks Universiteit Groningen. Na zijn afstuderen specialiseerde Vermeulen zich als aandelenanalist op de grondstoffen sector en op goud- en zilveraandelen in het bijzonder.
In 2007 sloot Vermeulen zich aan bij Inveztor.nl, een Nederlandse beleggingswebsite, waar hij van 2009 tot en met 2012 de directie van voerde. Tevens was Vermeulen redacteur van de nieuwsbrief De GoudKapitalist, waarvoor hij een succesvolle modelportefeuille bij hield.
In 2010 rondde Vermeulen een cursus af aan de Royal School of Mines, Imperial College in London over mijnbouwprojecten en projectfinanciering. Vermeulen bezoekt geregeld mijnbouwconferenties en mijnbouw- en exploratieprojecten wereldwijd.